Ulusal Kutup Bilim Seferleri Eğitim Kitabı Yayımlandı

Ülkemizin Kutup Bölgeleri üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar 2017 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayeleri’ne girmiş ve bu noktadan sonra hız kazanmıştır. 2017 yılında düzenlenen Birinci Ulusal Antarktika Bilim Seferi ile başlayan Ulusal Kutup Bilim Seferleri, takip eden süreçte 4 Antarktik ve 1 Arktik olmak üzere toplam 5 adet sefer ile devam etmiştir.

Ulusal Kutup Bilim Seferleri öncesinde tüm Sefer Katılımcıları için koordinasyon, bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenmektedir. Eğitimler sırasında ilgili altyapı ve teçhizat kullanılarak, katılımcıların sefer sırasında bulunacakları ortam hakkında tecrübe kazanmaları hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda, verilen eğitimlerin kapsamı ile detaylarını kalıcı hale getirebilmek ve bilgi birikimini paylaşmak adına Ulusal Kutup Bilim Seferleri Eğitim Kitabı aşağıda isimleri belirtilen, alanında uzman kişiler tarafından hazırlanmıştır.

Ulusal Kutup Bilim Seferleri Eğitim Kitabı, içerdiği bilgiler çerçevesinde yalnızca Kutup Bölgeleri özelinde değil, aynı zamanda günlük hayatta da kullanılabilecek, acil durumlar sırasında uygulanabilecek bilgiler içermektedir. Düzenlenecek Kutup Seferlerinde katılımcıların emniyet ve güvenliklerinin azami düzeyde sağlanması için hazırlanan bu kitabın, ülkemizin Kutup Bölgelerinde gerçekleştireceği çalışmalara katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Editör

Doç. Dr. Burcu Özsoy

Yazarlar

Prof. Dr. Ersan Başar, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Doğada Hayatta Kalma

Prof. Dr. Hayriye Elbi, Ege Üniversitesi, Ruhsal Açıdan Sorunlar ve Yapılabilecekler

Doç. Dr. Hasan Hakan Yavaşoğlu, TÜBİTAK MAM KARE, Mevzuat ve Bilim

Doç. Dr. Bengüsü Mirasoğlu, İstanbul Üniversitesi, Acil Durum Uygulamaları ve İlk Yardım

Dr. Atilla Yılmaz, TÜBİTAK MAM KARE, Çevre Eğitimi

Dr. Orkun Pelvan, Marmara Üniversitesi, Doğada Hayatta Kalma

Fatih Karakaya, TÜBİTAK MAM KARE, Yangın

Kpt. Özgün Oktar, TÜBİTAK MAM KARE, Gemide Yaşam ve Emniyet

Kpt. Doğaç Baybars Işıler, TÜBİTAK MAM KARE, Gemide Yaşam ve Emniyet

 

Ulusal Kutup Bilim Seferleri Eğitim Kitabı için tıklayınız.

24.03.2021
-A +A