Van’dan Kutuplara Sergisi Tuzla Kutup Bilim Evinde Açıldı

Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin kutup bölgelerine dair bilgilerini belirlemek ve bilgi çeşitliliğini artırarak onlarda oluşan bilincin, toplumda yapılacak olan kutup bölgeleri ve iklim değişikliği konulu farkındalık çalışmalarına katkısını araştırmak amacıyla Van Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar/Resim Öğretmeni Murat Özaraz ve Felsefe Grubu Öğretmeni Özge Odabaşı Koç koordinatörlüğünde gönüllü 12. Sınıf Resim Bölümü öğrencilerinden Arzu Kara, Beyza Güngör, Bedirhan Uzunay, Neçirvan Mamedi, Furkan Çolbay, Furkan Adsaz, Yılmaz Bakır, Hüseyin Kaplan, Muhammet Karataş, Münevver Öter,  Yakup Çaçur’a TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün internet sitesindeki yayınlar, belgeseller çevresinde kutup bölgelerinin özellikleri, önemi, canlı ve bitki türleri, iklim değişikliklerinin etkisi konularında bilgilendirme toplantıları yaptı. 6 ay süren çalışma sonucunda araştırmaya katılan öğrenciler tarafından yapılan; her yaştan bireyin, kutup bölgeleri hakkında bilgi sahibi ve çevreye duyarlı olma bilincine katkı sağlaması amaçlanan “İklim Değişikliği/Arktik-Antarktika” konulu yağlı boya resimler ortaya çıkmıştır.

Sergi ilk olarak, Van Üvercinka Kültür Sanat Merkezinin sanat galerisinde açıldı. Daha sonra eserler TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü desteği ile 1 Aralık 2021 tarihinde TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde gerçekleştirilen 2. Kutup Şenliği’nde geniş çapta sergilendi. Çalışmaya katılan öğrenciler, küresel ısınmanın kutuplarda yarattığı etkiye dikkat çeken yağlı boya tablo çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi. Daha sonra Sergi TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü ve Kocaeli Bilim Merkezi’nin desteği ile 18 Nisan 2022’de açılarak 19 Haziran 2022’ye kadar ücretsiz bir şekilde Kocaeli Bilim Merkezi’nin Atrium Alanında açıldı ve yoğun ilgi gördü.

Şimdi ise sergi, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü ve Tuzla Belediyesi’nin desteği ile Şelale Park Tuzla’da ülkemizin ilk ve tek Kutup Bilim Evinde açıldı. Sergi, 20 Haziran – 1 Ekim arasında ziyaretçiler tarafından ücretsiz bir şekilde gezilebilecek.

Fotoğraflar

20.06.2022
-A +A