TÜBİTAK MAM VE DEFACTO'DAN ARKTİK'TE İŞ BİRLİĞİ

TÜBİTAK MAM Gebze Yerleşkesinde, DeFacto Firması temsilcileri ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkez (MAM) Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy’un katılımları ile İyi Niyet Anlaşması (İNA) imzalandı. Bu anlaşma ile Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferleri’nde (TASE) giyilmesi planlanan kıyafetlerin geliştirilmesi, Arktik Bölge için yapılacak araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin, yapılacak ortak etkinliklerin içeriğini tespit edilmesi, geliştirilecek ortak projelerin konularının ve projelerin uygulanmasına ilişkin işbirliği modellerinin belirlenmesi konularında iş birliği yapılması planlanmaktadır.

TASE kapsamında geliştirilecek kıyafetlerin ilk prototipi DeFacto firması tarafından temin edilerek bu sene gerçekleştirilen seferde kullanılmış ve tekstil teknolojisi, yaşamsal fonksiyonların takibi, dayanıklılık, termal konfor vb. birçok alanda ön sonuçlar elde edilmiştir. Toplantıda bu detay konuşulmuş ve geliştirme aşamaları üzerine görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Ülkemizin en güçlü olduğu sektörlerinden birisi olan tekstil konusunda, TÜBİTAK MAM ile kutup çalışmaları kapsamında iş birliği yapılmış ve milli markalarımızın üretimi olan kıyafetler (akıllı tekstil ürünleri) kutup seferlerimizde kullanılmaktadır. Toplantı sonunda, bu mutluluk verici tablonun geliştirilmesi için çalışmaların hızlanarak devam etmesi kararlaştırılmıştır.

Fotoğraflar

25.08.2023
-A +A