TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Afet Bölgesinde

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 AFET BÖLGESİ "BİLİM HER YERDE" ÖZEL DESTEK ÇAĞRISI kapsamında, Kutup Araştırmaları Enstitümüz'ün uzmanları Hatay Antakya'ya kutupları getirdi.

7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi sırasında gerçekleşen afet sebebiyle Kıta'da derin üzüntüyle karşılaşan bilim ekibi uzmanları, sefer biter bitmez depremden etkilenen çocuklarımız için afet bölgesine koştu. TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşen projede yer alan Kutup Uzmanları, çocuklarımızın bilime bakış açısını geliştirmek, üzüntülerini paylaşmak ve bilim ışığında büyümelerini sağlamak için birbirinden farklı atölyeler gerçekleştirdi. Kutup ayılarından penguenlere kadar birçok farklı bilgi edinen çocukların yan ısıra küçük çocuklar kutup canlılarını boyayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Kutup atölyesinde kullanılan ürünlerin tasarımları ve atölyeler enstitümüz uzmanları tarafından gerçekleştirildi.

Nisan ayının son haftasında Hatay Antakya’da gerçekleştirilen proje çalışması her katılımcının özverisiyle başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Fotoğraflar

22.05.2023
-A +A